11.3.09

MeWoman, YouMan, WeAllPeople



Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω αυτό το μπλογκ…
Υπάρχει η μέρα της γυναίκας,
υπάρχει και μια γνωστή μου γυναίκα που μόλις έμαθα ότι υφίσταται βία στο σώμα της, σκέψου στη ψυχή της…
Υπάρχουν και όλες αυτές οι σκέψεις για κάθε γυναίκα, κάθε άντρα και κάθε άνθρωπό βρε αδερφέ, που δεν πρέπει με τίποτα να τοποθετείται σαν μια επέτειο στο ετήσιο ημερολόγιο του κόσμου…
Απ’ την άλλη, υπάρχει μια σκέψη – μόνο μια - για όλους αυτούς τους άψυχους ανθρώπους που κάνουν μια κίνηση βαριά σαν μέταλλο να μοιάζει τόσο απλή, τόσο ανάλαφρη σαν χάδι. Και η σκέψη αυτή είναι ένα μεγάλο κρίμα, γιατί είναι για λύπηση αφού κάθε χτύπημα που με τέτοια ευκολία φέρουν στο σώμα του συνανθρώπου τους δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους ανύπαρκτους κτύπος της καρδιάς τους.
Όση αψυχιά κι αν υπάρχει στον κόσμο, να μας το θυμίζουμε παιδιάααα… ότι ναι, το αξίζουμε να γιορτάζουμε όλοι μας κάθε μέρα. Χρόνια πολλά σε κάθε γυναίκα, άντρα, όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους με ψυχή!!! Έεεετσι, γιατί χωρίς το ένα δεν μπορεί να υπάρχει το άλλο ΦΙΛΟ… Και ναι, αν και αλτρουιστικό και άκρως ρομαντικό, η εσκεμμένη ανορθογραφία μου είναι και η ευχή μου και μακάρι να ισχύσει κάποτε - γιατί όχι - και για τα τρία φύλα...!

ΥστεροΓραφία:
Το τραγούδι του Lennon είναι αγαπημένο και δεν πηγάζει από κανένα είδος φεμινιστικού μένους… Όχι, υπάρχει απλά μια αλήθεια: ότι ο άνθρωπος είναι ο μοναδικός που μπορεί να πληγώσει τόσο ανεπανόρθωτα το συνάνθρωπό του. Και ναι ρε παιδιά, αξίζει πράγματι να κοιτάμε που και που δίπλα μας να δούμε τον αντίκτυπο των πράξεων μας. Στα παιδιά μας, το σύντροφό μας, τους φίλους μας, το σκύλο μας… Ισότητα δεν σημαίνει να γυρίσει η γυναίκα να βαρέσει τον άντρα που τη βάρεσε. Η ισότητα προϋποθέτει μια πράξη και είναι στην κρίση του καθενός μας αν πρέπει να είναι αφαίρεση (-), πρόσθεση (+), πολλαπλασιασμός (x) ή διαίρεση (:). Άρα η ισότητα σημαίνει σχέση, συσχετισμός και η πράξη πρέπει να σημαίνει αγάπη. Μόνο τότε έχει αξία το ίσον (=) του όλου θέματος.

2 σχόλια:

Ame_Triste είπε...

o enas symplirwnei ton allon....
anagastika...
alliws kaneis mas den tha vriskotan sta oria ths katathlipsis.
oti agapame to prosexoume
an theloume fysika na mas agapaei ki ekeinos..

kali sou mera!

BlogBastard είπε...

@ Ame Triste:
Γιατί κατάθλιψη καλέ να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον; Εγώ το βρίσκω μεγάλη υπόθεση να κατανοήσουμε πόσο πολύ έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Τόσο μεγάλη μάλιστα που νομίζω ότι θα μας ανεβάσει και πέντε εξελικτικά σκαλιά απάνω!!! Το να έχω ανάγκη κάποιον άλλο δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ και μόνη μου, σημαίνει ότι σέβομαι την ικανότητα μου να μαθαίνω από το διαφορετικό, να γίνομαι πιο σοφή, πιο πλήρης και γι' αυτό ακριβώς το λόγο πιο ανεξάρτητη από ποτέ!!!

*ΚαληΣπέρες Γλυκές και ΚαλώςΉρθες στη Μπασταρδοχώρα*